Porady
2 min read
82

Jajka a serce

24 maja, 2013
0
Jajka a serce

Wyniki niedawno przeprowadzonych badań przez amerykańskich naukowców wykazują, że jajka oraz różnego rodzaju produkty z jaj wcale nie są takie szkodliwe dla serca! Okazuje się wręcz, że jajka spożywane w rozsądnych ilościach mają wpływ podobny jak małe dawki leków na nadciśnienie, co jest bardzo dobrą wiadomością dla osób zmagających się z tą chorobą. Osoby z zasady uprzedzone do jajek zaznaczają, że jajko (często spożywane z tłustym majonezem) to duży krok w kierunku chorób serca. Co więcej jest ono dosyć kaloryczne, ponieważ dwa jajka (około stu gramów) mają sto czterdzieści siedem kalorii, co przypada na aż czterysta czternaście gram miligram cholesterolu. Oczywiście jajka spożywane w nadmiarze mogą być bardzo szkodliwe, ponieważ przyczyniają się one wtedy do powstawania różnych poważnych chorób – takich jak miażdżyca, zawał serca bądź choroba wieńcowa. Jednak rzeczywiście okazuje się, że jajka jako podstawowa przyczyna występowania chorób serca to zwyczajny mit. Peptydy, które znajdują się w jajku mogą obniżyć ciśnienie krwi tak skutecznie jak Kaptopryl – to jest lekarstwo, którego celem jest obniżenie ciśnienia tętniczego krwi i walka z przewlekłą niewydolnością serca. Innymi słowy spożywanie jajek w rozsądnych ilościach mogą nam wręcz pomóc – pięćdziesiąt miligram RVPSL, które znajduje się w jajkach ma wartość dziesięciu miligram Kaptoprylu.

About Author
redakcja
View All Articles
Check latest article from this author !
Który lekarz jest najlepszy

Który lekarz jest najlepszy

16 sierpnia, 2018
To co każdy krem powinien posiadać czyli filtr
AIDS

AIDS

11 sierpnia, 2018

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts